Proizvodi

01
Grindex

Proizvodni program

Šta proizvodimo

Proizvodimo široki asortiman brusilica – različite veličine, standardne i brusilice  proizvedene na osnovu individualnih potreba kupaca, univerzalne za fleksibilnu proizvodnju i brusilice  za velikoserijsku proizvodnju. Mogu biti u osnovnoj izvedbi, ćelije sa različitim kombinacijama vrsta brušenja – u jednom ili više stezanja, sa ručnim ili automatskim ulaganjem.

Kompletan process proizvodnje se obavlja “u kući”, počev od livenja  delova, grube i završne mašinske obrade, mehaničke i elektro montaže, instalacije hardvera i softvera, laboratorjiskih ispitivanja, probnog rada, do farbanja. Kupovni delovi koje ugrađujemo su poreklom od renomiranih svetskih proizvođača.

Brusilice su u skladu sa CE regulativom. Geometrijska i radna tačnost se proverava i dokumentuje  odgovarajućim protokolima ispitivanja baziranim na standardima ISO, VDI/DGQ, GOST, kao i na osnovu specifičnih zahteva kupaca za tačnosti brušenja radnih komada.

Pošto u Evropi pripadamo tzv. “području niskih troškova” u mogućnosti smo da, u odnosu na konkurenciju, ponudimo povoljniju cenu za isti kvalitet.

Grindex production program

Osnovni tipovi i modeli

Svi osnovni tipovi su po funkcionalnosti univerzalne mašine sa mogućnošću kombinacije brušenja, spoljašnjeg, unutrašnjeg prečnika, čela, konusa, metričkog navoja.  Modeli “BS – B, C, D, E“ su slične konstrukcije i glavna razlika među njima je u veličini  sklopova, tj. dimenziji radnih komada koji se mogu brusiti, a to je do 4000 mm dužine, najvećem prolazu od 1300 mm i težini do 2500 Kg.

Vođice, jedna ravna i jedna „V“ su ručno tuširane i prekrivene antifrikcionim materijalom, što osigurava kontinualno kretanje, veliku tačnost i ponovljivost.

Vretenište tocila može biti leve i desne izvedbe, ili fiksirano za određeni ugao. Za tocila prečnika većeg od Ø250 mm, ugrađuje se automatsko dinamičko balansiranje.

Konjić je sa hidrauličnim otvaranjem, ručnom regulacijom sile stezanja i korekcijom konusnosti.

Vretena za unutrašnje brušenje mogu biti kaišna ili VF, sa direktnim motorom i vodenim hlađenjem, trajna podmazana mašću ili sa podmazivanjem uljnom maglom.

Automatski ciklus brušenja sa oscilovanjem, usecanjem ili u kombinovanom režimu. Brzi hod, grubo i fino brušenje, izbrušavanje, automatska kompenzacija trošenja brusnog tocila. Mogućnost podešavanja i rad u ručnom modu.

Osnovni tipovi i modeli

Tip “UB – C, D, E” – brusilice za unutrašnje brušenje prave i konusne rupe, unutrašnjeg i spoljašnjeg čela. Izvedene su od osnovnih modela brusilica za spoljašnje brušenje postavljanjem vretena za unutrašnje brušenje na suport umesto vreteništa spoljnjeg tocila. Ovaj model je pre svega pogodan za brušenje dubokih rupa, ali se mogu brusiti i komadi manjih dimenzija.

Maksimalni prečnik brušenja rupe je Ø400 mm, a dužina brušenja do 1200 mm, u zavisnosti od odabranog modela. Ograničenja u dimenzijama radnog komada su vezana za odnos prečnika i dužine brušenja rupe.

“MBU” model je pogodan za brušenje velikih prečnika rupe – do 1000 mm. Dizajn postolja i same mašine je zasnovan na američkom “Bryant-u”. U asortiman MBU modela spada i tip MBU 80, koji je dizajniran prema nemačkoj licenci “Fortuna Werke” i namenjen je brušenju rupa manjih dimenzija – Ø3 – Ø80 mm. Ova mašina se dizajnom u potpunosti razlikuje od ostalih MBU modela u programu proizvodnje.

Model “BBN” pogodan za rezanje iz punog i brušenje – svih vrsta spoljašnjeg navoja, pužnih površina, žljebova. Najmanji prečnik navoja je Ø1 mm, a najveći Ø300 mm. Najveća dužina navoja je 1200 mm na modelu BBN 1600. Minimalni korak navoja je 0,2 mm.

Model “BBUN” je mašina namenjena brušenju unutrašnjeg navoja, sa opsegom brušenja  Ø3 – Ø250 mm. Maksimalna dubina brušenja navoja je 350 mm. Minimalni korak navoja 0,25 mm.

02
Sekcija

Kontakt